Ementálská broskev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ementálská broskev
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4204 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 ks | Ořechy vlašské |
10 g | Pažitka |
50 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 538,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 107,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ementálská broskev postup přípravy receptu:
1 | Z plátku ementálu vykrojíme 5 koleček o velikosti poloviny broskve. |
2 | Umícháme máslo se špetkou soli a s pažitkou do pěny. Hmotu nastříkáme sáčkem na sýr a navrch položíme broskev. Ozdobíme plátkem šunky a jádrem vlašského ořechu. |