Jednoduchý recept

Preclíky bramborové

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42041

Ingredience

180 g Brambory vařené
100 g Hera
5 g Kmín celý
4 g Kypřicí prášek do pečiva
180 g Mouka pšeničná hladká
20 g Podravka
5 g Sůl
25 g Tuk
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
12% Sacharidy 43 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 662 mg
16% Bílkoviny 9 g

Preclíky bramborové postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, podravku, prášek do pečiva, přidáme Heru, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na proužky. Proužky těsta uválíme do válečků, které zatočíme do tvaru preclíků. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 až 25 minut.

2

Preclíky necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept