Preclíky brynzové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Preclíky brynzové
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42046 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Droždí |
10 g | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 179,9mg |
Draslík | 146,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín celý, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Preclíky brynzové postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, brynzu, žloutky, pepř, sůl a přilijeme kvásek. Promícháme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na tenký plát, vytvarujeme z něj preclíky a necháme vykynout. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny. |
3 | Preclíky necháme vychladnout a podáváme. |