Jednoduchý recept

Preclíky brynzové

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42046

Ingredience

20 g Droždí
10 g Kmín celý
100 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Sýr Brynza
5 g Sůl
25 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
11% Sacharidy 40 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 471 mg
23% Bílkoviny 13 g

Preclíky brynzové postup přípravy receptu:

1

Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, brynzu, žloutky, pepř, sůl a přilijeme kvásek. Promícháme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na tenký plát, vytvarujeme z něj preclíky a necháme vykynout. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.

3

Preclíky necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept