Recept

Houbová zelňačka s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42053

Ingredience

250 g Brambory
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Houby sušené
200 g Klobása vepřová
0,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 26 g
29% Sodík 574 mg
20% Bílkoviny 11 g

Houbová zelňačka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Sušené houby promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do misky. Zalijeme 2 dl studené vody a necháme je minimálně 30 minut namočené.

2

Kysané zelí pokud je dlouze nakrájené, rozkrojíme na polovinu. Dáme do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme namočené scezené houby a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut. Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, přimícháme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a brambory uvaříme doměkka. Vaříme 15-20 minut. Klobásu pokrájíme na kolečka a v pánvi nasucho ji krátce osmažíme dozlatova.

3

V hrnečku rozkvedláme ve smetaně vajíčko. Uvařené brambory i s vodou přilijeme k zelí, přidáme klobásu a povaříme společně asi 5 minut, přimícháme smetanu s vajíčkem, krátce povaříme, dochutíme solí, případně i cukrem, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept