Jednoduchý recept

Chléb bramborový kmínový

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42062

Ingredience

300 g Brambory vařené
1 špetka Cukr moučkový
50 g Droždí
30 g Kmín celý
1000 g Mouka pšeničná hladká
40 g Mouka pšeničná hrubá
10 ml Ocet vinný
10 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 690kJ
23% Sacharidy 83 g
3% Tuky 2 g
32% Sodík 647 mg
24% Bílkoviny 14 g

Chléb bramborový kmínový postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnku nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme 70 gramů mouky, droždí a špetku cukru. V teple necháme vyběhnout kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozmačkané vařené brambory, sůl, kmín, přilijeme zbytek vody, ocet, kvásek a zpracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme kynout půl hodiny. Nyní vytvoříme z těsta podlouhlý bochník. Plech posypeme hrubou moukou, položíme na něj bochník a necháme ještě chvíli dokynout. Chléb potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Do trouby přidáme plecháček s vodou a pečeme zvolna asi hodinu. Občas chléb potřeme vodou.

3

Upečený chléb necháme vychladnout a potom krájíme na krajíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept