Recept

Dýňový koláč s mandlovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42065

Ingredience

300 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
Náplň
160 g Cukr krupice
450 g Dýně
400 g Mléko zahuštěné neslazené
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Mandlová krusta
150 g Cukr třtinový
120 g Mandle
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
15% Sacharidy 53 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 50 mg
17% Bílkoviny 9 g

Dýňový koláč s mandlovou krustou postup přípravy receptu:

1

Dýni omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Kousky dýně vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Kastrol přiklopíme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté vodu slijeme a dýně rozmixujeme pomocí ručního mixéru.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V míse smícháme mouku, sůl, máslo, 4 lžíce vody a vypracujeme tuhé těsto. Na pomoučněném vále těsto vyválíme do kruhu a poté přeneseme do koláčové formy. Formu vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Poté vyjmeme z trouby.

3

Dýňové pyré smícháme s kondenzovaným mlékem, vejce, cukrem, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a promícháme. Dýňovou směs rozetřeme na předpečené těsto a znova vložíme do trouby.

4

V kastrůlku rozpustíme máslo, přimícháme mandle, cukr a mícháme, dokud se máslo nevsákne.

5

V troubě předehřejeme gril. Mandlovou hmotu rozetřeme na vychladlý koláč a vložíme na 5 minut grilovat do trouby. Necháme vychladnout, zdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept