Recept

Oříškový čokoládový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 42066

Ingredience

40 g Cukr vanilka
100 g Jahody zahradní
1 dl Likér mandlový - Amaretto
100 g Ořechy lískové
0,5 l Smetana 33% (šlehačka)
500 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
15% Sacharidy 52 g
63% Tuky 47 g
2% Sodík 50 mg
14% Bílkoviny 8 g

Oříškový čokoládový krém postup přípravy receptu:

1

Smetanu vylijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a na jemném plamínku přivedeme k varu. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhanou čokoládu, kterou za stálého míchání ve smetaně rozpustíme. Vložíme do lednice vychladit. Vychladlou čokoládu šlehačem vyšleháme na hustou pěnu, do které přimícháme drobně nasekané ořechy a ještě důkladně promícháme.

2

Do vysokých sklenic na dno nalijeme likér, cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou naplníme čokoládovou pěnou a nastříkáme ji na likér ve sklenici. Vrch pěny polijeme znovu likérem, ozdobíme jahodami a podáváme.

Poznámka

Čokoládovou pěnu podáváme studenou a udržujeme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept