Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42068

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 l Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
6 ks Vejce slepičí
120 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 14 g
2% Sodík 41 mg
16% Bílkoviny 9 g

Francouzský koláč far postup přípravy receptu:

1

Do velké nerezové mísy vložíme vejce. Pomalu za stálého šlehání přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezačne pěnit.

2

V hrnci svaříme mléko a po částech do něj přimícháváme máslo. Když se nám máslo v mléce rozpustí, tak hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme rum.

3

Vlažnou směs mléka s máslem a rumem pomalu přimícháváme k vejcím s cukrem a chvíli šleháme.

4

Nakonec do směsi pomalu přimícháme mouku a šleháme pomocí metly. Těsto necháme odpočívat 10 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

5

Sušené višně rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 80 minut. V polovině pečení teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Po upečení necháme koláč vychladnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept