Recept

Jahelník se sušenými meruňkami a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42102

Ingredience

100 g Brusinky
150 g Cukr moučkový
200 g Jáhly - loupané proso
200 g Meruňky
100 g Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 824kJ
27% Sacharidy 95 g
34% Tuky 26 g
8% Sodík 150 mg
34% Bílkoviny 19 g

Jahelník se sušenými meruňkami a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme je horkou vodou. V hrnci přivedeme k varu 3/4 litru vody, přidáme špetku soli, spařené jáhly a 20 minut povaříme. Musí vzniknout hustá kaše. Pak ji necháme zchladnout.

2

V misce smícháme žloutky, cukr, skořici, sušené brusinky, lískové ořechy a pak vše přimícháme do jáhlové kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do jáhlové kaše.

3

Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj polovinu těsta. Pak poklademe sušené meruňky a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia 30 minut.

4

Po upečení necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept