Recept

Ovesný koláč s datlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42107

Ingredience

250 g Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
350 g Datle
150 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Máslo čerstvé
350 g Oves loupaný
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
20% Sacharidy 72 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 27 mg
13% Bílkoviny 7 g

Ovesný koláč s datlemi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. Datle vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme 125 ml vody a na mírném ohni povaříme, dokud nejsou měkké.

2

V míse smícháme mouku, přidáme špetku soli, máslo, cukr, vanilkový cukr, mouku, oves, promícháme a utvoříme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme do dortové formy, přitlačíme a vytvoříme vyvýšený okraj. Na těsto naklademe datlovou hmotu a překryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.

3

Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme ho z formy, nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Místo datlí můžeme použít sušené švestky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept