Recept

Brčálka - šťovíková polévka z Rokycan

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42114

Ingredience

1,1 l Bujón zlatý hovězí
50 g Fialka list
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
60 g Šťovík
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
12% Sacharidy 44 g
76% Tuky 57 g
1754% Sodík 35 g
30% Bílkoviny 17 g

Brčálka - šťovíková polévka z Rokycan postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 8 dl hovězího bujónu a pomalu přivedeme k varu. Žemle pokrájíme na kostičky, v pánvi rozpálíme máslo (30 g), žemle osmažíme dozlatova a odložíme do misky.

2

Jarní mladé lístky fialky a lístky šťovíku omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme pánev, ve které jsme smažili žemli, rozpustíme máslo (30 g) a na něm krátce, za stálého míchání,podusíme lístky šťovíku i fialek. Odložíme je do do misky, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme 3 dl bujónu a vše rozmixujeme na kaši, kterou zamícháme do hovězího bujónu. Pomalu vaříme 8 - 10 minut, poté polévku odstavíme z plotny.

3

Polévku ochutíme muškátovým oříškem, zázvorem, pepřem a solí, podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept