Jednoduchý recept

Jáhlová kaše s perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42121

Ingredience

5 kávová lžička Cukr krupice
300 g Jáhly - loupané proso
1000 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
150 g Perník
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 886kJ
29% Sacharidy 103 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 62 mg
33% Bílkoviny 19 g

Jáhlová kaše s perníkem postup přípravy receptu:

1

Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

3

Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept