Recept

Hříbková polévka se sedmikráskami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42124

Ingredience

1 l Bujón zlatý zeleninový
2 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Pšeničná krupice
2 polévková lžíce Sedmikráska
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 974kJ
13% Sacharidy 48 g
93% Tuky 70 g
9% Sodík 184 mg
49% Bílkoviny 28 g

Hříbková polévka se sedmikráskami postup přípravy receptu:

1

4 lžíce sušených hříbků, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je do misky s 2-3 dl studené vody a necháme je namočené 30-60 minut. Pak je scedíme. V hrnci si rozpustíme máslo a houby krátce na másle podusíme, přidáme 0,5 lžíce krupice, promícháme a zalijeme je 1 litrem zeleninového bujónu. Pomalu vaříme asi 20-25 minut.

2

Mezitím si omyjeme mladou jarní cibulku, petrželku, pažitku, libeček a sedmikrásky (květy i lístky).

3

Cibulku pokrájíme na kroužky a bylinky, kromě květů sedmikrásek, nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme. Pak ji vyjmeme a na zbylý rozpálený omastek rozklepneme vajíčka a vymícháme je, musí být řidší.

5

Do polévky přimícháme bylinky, sedmikrásky, dochutíme solí a pepřem. Na talíře rozdělíme vaječnou smaženici, zalijeme ji houbovou polévkou, ozdobíme cibulkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept