Recept

Horácká česnečka s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42138

Ingredience

70 g Anglická slanina
2 ks Cibule
80 g Kroupy ječné
2,5 polévková lžíce Majoránka
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
7% Sacharidy 25 g
11% Tuky 9 g
45% Sodík 892 mg
10% Bílkoviny 5 g

Horácká česnečka s hříbky postup přípravy receptu:

1

Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev.

2

Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli.

4

Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.

5

Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept