Krůtí prsa pečená s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa pečená s cuketou
Krůtí prsa pečená s cuketou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42152 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
3 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
600 g | Krůtí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
80 g | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 129,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Krůtí prsa, Mozzarella, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa pečená s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na silnější nudle, cukety rozkrojíme a nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na tenká kolečka, česnek rozdrtíme, sýr nastrouháme. |
2 | Na oleji orestujeme ze všech stran krůtí maso, přidáme sůl, pepř a děrovanou naběračkou přeložíme na talíř. Do výpeku vložíme cukety a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Poté je necháme na ubrousku okapat. |
3 | Zapékací mísu vyložíme alobalem tak, aby se mohla náplň celá přikrýt. Alobal potřeme máslem, na dno rozložíme cukety, plátky rajčat, česnek, posypeme bazalkou, oreganem a polovinou sýra. Směs překryjeme opečeným masem, vše zakryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme. Po 20 minutách alobal opatrně rozevřeme (pozor na páru!), na směs nasypeme zbylý sýr a již bez zakrytí pečeme ještě dalších 10 minut. Hned podáváme. |