Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42174 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Hovězí maso zadní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
Na zálivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
150 ml | Kečup |
60 ml | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Hořčice Dijonská, Kečup, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř. |
2 | V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |
3 | Upečené plátky hned podáváme. |