Recept

Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 42174

Ingredience

1 kg Hovězí maso zadní
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
Na zálivku
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
150 ml Kečup
60 ml Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
4% Sacharidy 16 g
33% Tuky 25 g
34% Sodík 678 mg
97% Bílkoviny 55 g

Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř.

2

V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

3

Upečené plátky hned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept