Recept

Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42183

Ingredience

120 g Anglická slanina
50 g Brusinky
1 ks Cibule červená
3 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
75 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
125 ml Víno madeira
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,108 kcal
Kilojoule 4 637kJ
3% Sacharidy 11 g
90% Tuky 67 g
8% Sodík 158 mg
197% Bílkoviny 111 g

Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Rozpálíme velkou pánev, orestujeme na ní slaninu, pak přidáme máslo, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, česnek a žampiony. Opečeme dozlatova.

3

Nakonec přimícháme sušené brusinky, strouhanku, pomerančovou kůru, promícháme a přilijeme trošku vody. Pak přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Roštěnec očistíme, rozřízneme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed masa klademe připravenou směs ze slaniny a žampionů, srolujeme a zajistíme pomocí kuchyňské nitě.

5

V pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak vložíme pekáč i s rolkou do trouby a pečeme 105 minut. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

6

Výpek z masa nalijeme do kastrůlku, přilijeme zeleninový vývar, madeiru a povaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku zahustíme máslem, škrobem a dobře promícháme.

7

Maso krájíme na plátky, servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept