Pečená hovězí roláda plněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená hovězí roláda plněná
Pečená hovězí roláda plněná
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42189 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí maso zadní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Na náplň | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka sušená |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy Kešu |
40 g | Slanina vepřová |
250 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Strouhanka |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
60 ml | Víno bílé |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 679,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé, Česnek, Cibule, Ořechy Kešu, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Bazalka sušená, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená hovězí roláda plněná postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 4 plátky a rozklepeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, špenát opláchneme, necháme okapat, odkrojíme stonky a špenátové listy nahrubo nasekáme, sýr nastrouháme, kešu oříšky nahrubo nasekáme. |
2 | Na másle vyškvaříme slaninu, vmícháme cibuli, česnek, žampiony a asi 3 minuty smažíme. Poté vmícháme špenát, bazalku a strouhanku. Směs rozředíme a na mírném plameni povaříme, až směs zhoustne. Směs necháme vychladnout. |
3 | Plátky masa poskládáme tak, abychom utvořili jeden plát (plátky se musejí alespoň třetinou překrývat), osolíme a opepříme. Plát potřeme náplní, jen kraje plátů necháme volné, aby nám nádivka nevytékala, posypeme sýrem a oříšky. Plát opatrně svineme, obtočíme pečlivě režnou nití a roládu vložíme do pekáče. Maso podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
4 | Měkkou roládu zbavíme niti, nakrájíme na plátky a přelité vypečenou šťávou podáváme na servírovací míse. |