Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42193

Ingredience

1,4 l Bujón zlatý hovězí
200 g Chléb samožitný
500 g Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 136kJ
19% Sacharidy 67 g
122% Tuky 91 g
2690% Sodík 54 g
54% Bílkoviny 30 g

Staročeská cibulačka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme. Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho je v teflonové pánvi osmažíme dozlatova.

2

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

3

V hrnci rozpálíme sádlo s máslem, přidáme slaninu. Když je slanina dorůžova osmažená, přidáme cibuli, kterou osmažíme dozlatova, přisypeme hladkou mouku, promícháme a krátce cibuli s moukou osmažíme. Dáváme pozor, aby se nám nic nezačalo připalovat. Za stálého míchání pomalu přiléváme chladný hovězí bujon (nebo vývar z kostí). Mícháme tak dlouho, abychom neměli žádné hrudky. Pomalu vaříme asi 30 minut.

4

Do polévky nakonec zamícháme 2 mírně rozšlehaná vejce, povaříme je asi 1-2 minuty, přilijeme 1 dl smetany, polévku dochutíme solí, pepřem.

5

Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme pažitkou. K polévce podáváme v misce osmažený chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept