Recept

Dušené hovězí maso v marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42198

Ingredience

2 plátek Ananas
2 ks Celer řapíkatý
1 kg Hovězí maso zadní
2 ks Mrkev kořen
150 g Zelí čínské
100 g Žampiony čerstvé
Na marinádu
100 ml Ananasová šťáva
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 špetka Skořice mletá
10 g Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
100 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 146 mg
101% Bílkoviny 57 g

Dušené hovězí maso v marinádě postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky, dva řapíky celeru i s listy nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na kolečka, plátky ananasu kompotovaného na kostky, oprané a okapané čínské zelí na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. Na marinádu v misce promícháme pokrájenou cibuli, jablečnou a ananasovou šťávu, sójovou omáčku, skořici, zázvor a sůl.

2

Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce den marinovat (maso občas obrátíme).

3

Maso vložíme do kastrolu, přelijeme marinádou a na velkém plameni přivedeme do varu. Poté plamen zmírníme a pod poklicí dusíme (dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho v kastrolu obrátíme). Po dvou hodinách přidáme k masu všechnu připravenou zeleninu a pod poklicí dusíme ještě asi 20 minut.

4

Udušené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple. V hrnečku rozmícháme vodu se Solamylem a zašleháme do šťávy. Povaříme do omáčka zhoustne.

5

Na nahřátou servírovací mísu naskládáme nakrájené maso, obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept