Dušené hovězí maso v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso v marinádě
Dušené hovězí maso v marinádě
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42198 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 plátek | Ananas |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 ks | Mrkev kořen |
100 g | Žampiony čerstvé |
150 g | Zelí čínské |
Na marinádu | |
---|---|
100 ml | Ananasová šťáva |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 špetka | Skořice mletá |
10 g | Solamyl - bramborový škrob |
100 ml | Šťáva jablečná 100% |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 287,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 188,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Celer řapíkatý, Žampiony čerstvé, Zelí čínské, Cibule, Skořice mletá, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Ananasová šťáva, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené hovězí maso v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, dva řapíky celeru i s listy nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na kolečka, plátky ananasu kompotovaného na kostky, oprané a okapané čínské zelí na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. Na marinádu v misce promícháme pokrájenou cibuli, jablečnou a ananasovou šťávu, sójovou omáčku, skořici, zázvor a sůl. |
2 | Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce den marinovat (maso občas obrátíme). |
3 | Maso vložíme do kastrolu, přelijeme marinádou a na velkém plameni přivedeme do varu. Poté plamen zmírníme a pod poklicí dusíme (dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho v kastrolu obrátíme). Po dvou hodinách přidáme k masu všechnu připravenou zeleninu a pod poklicí dusíme ještě asi 20 minut. |
4 | Udušené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple. V hrnečku rozmícháme vodu se Solamylem a zašleháme do šťávy. Povaříme do omáčka zhoustne. |
5 | Na nahřátou servírovací mísu naskládáme nakrájené maso, obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou. |