Recept

Zelné závitky na kysaném zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42208

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rýže dušená
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
1 kg Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek
Na zelí
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej rostlinný
300 g Zelí kysané
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
120 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
180 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 905kJ
12% Sacharidy 44 g
57% Tuky 43 g
30% Sodík 597 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zelné závitky na kysaném zelí postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy a zelí vložíme do vroucí vody. Vaříme tak dlouho, až se listy dají oddělovat. Ze zelí vyřízneme košťál a sloupneme z hlávky 12 neporušených listů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kysané zelí slijeme, překrájíme a v míse promícháme s cukrem a olejem, ve vodě 10 minut vaříme drůbeží bujón. V misce rozšleháme v prochladlém drůbežím vývaru rajčatový protlak se solí a cukrem.

2

Na sádle osmažíme cibuli s česnekem a odložíme.

3

Mleté maso smícháme s dušenou rýží, rozšlehaným vejcem, solí, mletou paprikou, pepřem a majoránkou, vmícháme usmaženou cibuli s česnekem. Směs pečlivě promícháme, utvoříme válečky, které klademe na zelné listy. Maso do zelných listů opatrně zabalíme.

4

Pekáč vyložíme kysaným zelím, poklademe zelnými závitky, přelijeme směsí s rajským protlakem, pekáč přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba 90 minut. Během pečení dbáme, aby se zelí nepřipálilo. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

5

Závitky podáváme i se zelím na servírovací míse, zdobíme kopečky kysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept