Recept

Nádivka z trojího masa s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42210

Ingredience

80 g Kopřiva
200 g Králičí maso
200 g Kuřecí maso uzené
1 kávová lžička Majoránka
1,5 dl Mléko plnotučné
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová plec
1,7 l Voda pitná
1 polévková lžíce Řeřicha
500 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
18% Sacharidy 66 g
34% Tuky 26 g
33% Sodík 659 mg
60% Bílkoviny 34 g

Nádivka z trojího masa s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.

2

Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.

3

Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.

4

Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.

5

Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.

6

Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.

7

Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept