Jednoduchý recept

Smažený Hermelín ve vinném těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený Hermelín ve vinném těstíčku 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 4222

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
600 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 414kJ
2% Sacharidy 6 g
96% Tuky 72 g
5% Sodík 96 mg
55% Bílkoviny 31 g

Smažený Hermelín ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, vína, mouky a soli.

2

Hermelín nakrájíme na plátky, které namáčíme v těstíčku. Sýr smažíme v horkém oleji a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s máslem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Smažený Hermelín ve vinném těstíčku
Velice rychlý a jednoduchý recept. Hermelín sice trošičku vytékal, ale podchytit se to dá. Dávám pět hvězdiček a recept doporučuji jako obědové nebo večeřové jídlo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept