Recept

Vepřové kotlety s omáčkou Mornay

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42230

Ingredience

4 polévková lžíce Kečup
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Strouhanka
100 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
40 ml Voda pitná
Na omáčku Mornay
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 45%
2 špetka Sůl
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 258kJ
5% Sacharidy 18 g
77% Tuky 57 g
45% Sodík 898 mg
72% Bílkoviny 41 g

Vepřové kotlety s omáčkou Mornay postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku Mornay. V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme sůl, strouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř, mletou papriku, vmícháme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji zašleháním vývaru a smetany a vymícháme hladkou omáčku. Na mírném plameni zhruba pomalu vaříme alespoň 5 minut. Poté v omáčce rozpustíme strouhaný sýr. Dobře vymícháme.

2

Kotlety osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji, po každé straně 2 minuty. Poté zmírníme plamen, kotlety podlijeme vodou a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny. Poté kotlety vložíme do pekáče, na každou kotletu vlijeme lžíci kečupu, přelijeme Mornay omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem, zaprášíme mletou paprikou a v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept