Jednoduchý recept

Nádivka s kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42233

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Kopřiva
5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
7 ks Rohlíky bílé
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 558kJ
16% Sacharidy 56 g
37% Tuky 28 g
22% Sodík 446 mg
60% Bílkoviny 34 g

Nádivka s kopřivami postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, lžíci nastrouhané citrónové kůry.

2

Mladé listy kopřivy, petrželku, pažitku a jarní cibulku omyjeme. Bylinky pokrájíme nadrobno, cibulku nakrájíme na kolečka a odložíme ji do misky.

3

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a cibulku zpěníme, vychladlou spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům, přidáme ještě 6 žloutků, pepř, promícháme a dochutíme solí. Vyšleháme 5 bílků na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

4

Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nádivku rozetřeme do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-35 minut. 5-10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným bílkem.

5

Nádivku podáváme teplou a studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept