Recept

Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42236

Ingredience

4 polévková lžíce Kopřiva
0,5 polévková lžíce Libeček
4,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
750 g Uzená krkovička vařená
6 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,533 kcal
Kilojoule 6 414kJ
8% Sacharidy 28 g
185% Tuky 139 g
30% Sodík 595 mg
48% Bílkoviny 27 g

Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.

2

Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.

3

Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Výborné!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept