Recept

Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4225

Ingredience

150 g Cukr krupice
110 g Cukr moučkový
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
1,5 kg Reveň (Rebarbora)
1 ks Zázvor celý
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

142% Kalorie 2,799 kcal
Kilojoule 11 712kJ
122% Sacharidy 439 g
150% Tuky 113 g
3% Sodík 68 mg
52% Bílkoviny 30 g

Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

3

V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.

4

Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.

5

Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.

6

Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
Dobrota
 
Aleisa
Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
Tento recept není na koláč, ale na crambl. Koláč má vespod těsto. Crambl spíše doporučuji připravovat v jednoporcových zapékacích miskách nebo půjdou použít i nějaké hrníčky, které snesou vyšší teploty. Nyní, v druhé polovině července, je už na rebarboru celkem pozdě. Nejlepší je na jaře a vychutnávat bychom si ji mohli ještě tak maximálně do konce června. Recept hodnotím kladně, z ingrediencí uvedených na 1 porci je porcí podstatně více. Vynechala jsem jen sušený zázvor a ten čerstvý jsem nastrouhala. Není třeba dlouho vařit, je to pár minut. Myslím, že by se ani vařit nemuselo, udělala by se jen ochucená směs a rebarbora by určitě změkla při zapékaní s drobenkou. Bylo by to i rychlejší, tak se rebarbora ještě při zapékaní dost rozvaří. Výsledek ale chutnal, takže palec nahoru.sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept