Jednoduchý recept

Kečupová omáčka jablečná

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kečupová omáčka jablečná 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42250

Ingredience

250 g Cibule
100 g Cukr krupice
5 g Hřebíček
250 g Jablka
100 ml Ocet vinný
10 g Paprika mletá sladká
250 g Paprika červená
2000 g Rajčata
5 g Skořice mletá
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 23 kcal
Kilojoule 95kJ
1% Sacharidy 5 g
0% Tuky 0 g
8% Sodík 158 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kečupová omáčka jablečná postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček.

2

Používáme jako běžný kečup.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kečupová omáčka jablečná
Tato omáčka opravdu chutná jako vynikající kečup. Rozhodně si ji musíte udělat. Je plná vitamínů a hlavně tehdy, když použijete suroviny z vlastní zahrady.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept