Jednoduchý recept

Na havajský způsob vepřové na jehle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 42262

Ingredience

100 g Cibule
500 g Meloun cukrový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Paprika žlutá
1 kg Vepřové maso libové
Marináda
1 polévková lžíce Brandy
3 polévková lžíce Med včelí
70 ml Omáčka sójová
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 1 mg
34% Bílkoviny 19 g

Na havajský způsob vepřové na jehle postup přípravy receptu:

1

Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.

2

Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.

3

Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:

4

namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.

5

Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.

6

Doba grilování je asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept