Jednoduchý recept

Jáhly s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42264

Ingredience

1 hrst Houby sušené
300 g Jáhly - loupané proso
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
17% Sacharidy 60 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 67 mg
19% Bílkoviny 10 g

Jáhly s houbami postup přípravy receptu:

1

Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Předem namočené houby slijeme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno.

3

V kastrole na rozehřátém oleji krátce osmahneme zeleninu a houby, osolíme a okmínujeme. Vmícháme okapané jáhly a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka za občasného zamíchání. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.

4

Nakonec do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept