Smažená vejce v sýrovém obalu

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.
  • 2
    V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.
  • 3
    Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Smažená vejce v sýrovém obalu
Potřebovala jsem rychlý oběd, tak jsem připravila tahle vejce. Je to rychlovka, dá se použít i Eidam a smažit pouze v oleji, ale máslo má svoji specifickou chuť. Tuku jsem potřebovala o trochu více než uvádí recept. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Recept to je nejen velikonoční :-)