Recept

Pečená vepřová pečeně plněná ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42286

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Med včelí
80 g Meruňky sušené
30 g Mouka pšeničná hladká
200 ml Mošt jablečný
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
1600 g Vepřová pečeně
200 ml Whisky
2 stroužek Česnek
60 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
7% Sacharidy 24 g
67% Tuky 50 g
10% Sodík 207 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pečená vepřová pečeně plněná ovocem postup přípravy receptu:

1

Vypeckované sušené švestky a meruňky nakrájíme na větší kousky, přelijeme whisky a necháme 2 hodiny namočené.

2

Ve vepřové pečeni vyřízneme kapsu, na povrchu pečeně uděláme nožem malé zářezy, které vyplníme kousky česneku. Pomerančovou i citronovou šťávu nastrouháme, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko rozkrájíme na tenčí měsíčky, tymián smícháme s moukou, solí, pepřem.

3

Namočené švestky a meruňky vyjmeme z whisky, vložíme do misky, přidáme citronovou i pomerančovou kůru, jablko, med, promícháme. Směsí vyplníme v pečeni kapsu, kterou zašijeme režnou nití. Maso potřeme rozpuštěným máslem, obalíme v tymiánové směsi a vložíme do pekáče. Maso zalijeme whisky, v níž bylo namočeno ovoce, a jablečným moštem. Pekáč přiklopíme, v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě a půl hodiny. Během pečení maso přeléváme výpekem.

4

Upečené maso přeložíme na prkénko, necháme 5 minut „vydechnout“, poté naporcujeme a podáváme přelité vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept