Jednoduchý recept

Focaccia římská

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42295

Ingredience

200 g Cibule
250 g Cibule červená
1 kávová lžička Cukr krupice
10 g Droždí
450 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Olej rostlinný
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
14% Sacharidy 51 g
2% Tuky 1 g
12% Sodík 242 mg
13% Bílkoviny 7 g

Focaccia římská postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple.

2

Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat.

4

Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem.

5

V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C.

6

Nakrájíme a ihned podáváme.

Poznámka

Voda musí být vlažná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept