Vepřová žebírka Balkán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka Balkán
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
250 g | Cibule |
120 ml | Olej stolní |
350 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
70 g | Sýr balkánský |
1300 g | Vepřová pečeně |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 495,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 332,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Vepřová žebírka Balkán postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka. |
3 | Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova. |
4 | Při podávání podléváme žebírko šťávou. |