Arménská skopová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménská skopová žebírka
Arménská skopová žebírka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
20 g | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
900 g | Skopová žebra |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 490,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Arménská skopová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Žebírka nasekáme na porce, osolíme, opepříme a smažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a uchováme v teple. |
2 | Do výpeku vložíme kolečka pokrájené cibule, na plátky nakrájeného česneku, čtvrtky rajčat a chvíli dusíme. Připravenou směs nalijeme na žebírka a posypeme koprem. |