Recept

Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42328

Ingredience

0,3 kávová lžička Bazalka sušená
1 ks Cibule
120 ml Hovězí vývar základní
80 ml Mléko polotučné
30 g Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
60 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso mleté
0,3 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
120 ml Víno bílé
0,3 kávová lžička Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 30 g
41% Sodík 817 mg
73% Bílkoviny 41 g

Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme teplým mlékem, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, tuk ze slaniny přecedíme do čisté pánve, cibuli se slaninou odložíme do misky.

3

V míse smícháme mleté telecí maso, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sušený česnek, bazalku, petrželovou nať, sůl, strouhanku, nastrouhaný sýr, vymačkaný rohlík a cibuli se slaninou. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 5 cm dlouhé válečky o průměru 2 cm.

4

Do tuku ze slaniny přidáme olej, dobře rozehřejeme a po všech stranách v něm smažíme masové válečky, až mají kůrku. Z oleje je vyjmeme na ubrousky a necháme okapat.

5

Do výpeku vmícháme vývar s vínem a přivedeme do varu. Do směsi vložíme usmažené válečky a zhruba 15 minut pomalu vaříme, maso neotáčíme.

6

Mleté válečky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept