Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42333

Ingredience

80 g Cibule
160 g Fazole
120 g Kroupy střední
5 g Majoránka
3 g Pepř černý mletý
400 g Skopová kýta
5 g Sůl
80 g Tuk
150 g Vepřový bok uzený
15 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
14% Sacharidy 52 g
52% Tuky 39 g
52% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Sedmihradský šoulet postup přípravy receptu:

1

Skopové i vepřové maso očistíme a omyjeme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu a dáme maso vařit téměř doměkka, vývar použijeme na šoulet.

2

Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka, také uvaříme kroupy. Na tuku zesklovatíme pokrájenou cibuli, přisypeme fazole a kroupy, okořeníme, přidáme drcený česnek, podle potřeby vývar a dobře promícháme.

3

Pekáč vymastíme tukem a dáme vrstvu šouletu, plátky uzeného a skopového masa, zakončíme šouletem a zapečeme.

Poznámka

Podáváme se salátem ze syrové zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept