Recept

Srnčí hřbet s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 42335

Ingredience

Na těsto
160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
160 g Mandle mleté
2 polévková lžíce Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
160 g Čokoláda hořká
Na polevu
1 kávová lžička Kokosová smetana
2 polévková lžíce Mandle
30 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 671kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 24 mg
5% Bílkoviny 3 g

Srnčí hřbet s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká.

2

Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle.

3

Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu.

4

Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept