Skopová hlava s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová hlava s rýží
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
150 g | Rýže loupaná |
2 kg | Skopová hlava |
10 g | Sůl |
20 g | Tuk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 72,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová hlava nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Skopová hlava s rýží postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži a uchováme ji v teple. |
2 | Skopovou hlavu očistíme a důkladně omyjeme. Hlavu vaříme v osolené vodě s kouskem cibule. Hotové maso z hlavy obereme, nasekáme najemno. |
3 | Na tuku zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmažíme, smícháme s vařenou rýží. |