Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kotlety
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5špetkyMuškátový oříšek
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMandle
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1403 kcal
Bílkoviny
168 g
Tuky
68 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.
- 2Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.
- 3Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.
- 4Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.