Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi
Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42339 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
200 ml | Vývar drůbeží |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 719,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 4,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Muškátový oříšek, Sůl, Telecí kotlety, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme. |
2 | Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple. |
3 | Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme. |
4 | Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku. |