Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1403 kcal
Bílkoviny
168 g
Tuky
68 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.
  • 2
    Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.
  • 3
    Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.
  • 4
    Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.