Rendlík se zeleninou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rendlík se zeleninou a kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42344 |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené |
400 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Libeček |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole červené, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rendlík se zeleninou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Nakrojená rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme, odstraníme zbytky po stopkách a semena s dužinou nakrájíme na kousky. Mrkev, fazolky, brambory a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme kuřecí prsíčka pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Na rozpáleném másle maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Přisypeme zbývající zeleninu a směs okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. |
3 | Lístky rozmarýnu, tymiánu a libečku otrháme od stonků. Bylinky přidáme k zelenině a rendlík se zeleninou a kuřecím masem stáhneme z plamene. Pečeme zakrytý v troubě předehřáté na 220°C asi 30-35 minut. Během pečení maso obrátíme, případně podlijeme. |
Poznámka
Můžeme místo kuřecího masa použít také vepřové nebo hovězí.