Recept

Rendlík se zeleninou a kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 42344

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
400 g Fazole červené
400 g Kuřecí prsa
2 ks Libeček
400 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
3 špetka Sůl
2 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 023kJ
29% Sacharidy 103 g
324% Tuky 243 g
16% Sodík 326 mg
91% Bílkoviny 51 g

Rendlík se zeleninou a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Nakrojená rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme, odstraníme zbytky po stopkách a semena s dužinou nakrájíme na kousky. Mrkev, fazolky, brambory a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme kuřecí prsíčka pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.

2

Na rozpáleném másle maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Přisypeme zbývající zeleninu a směs okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou.

3

Lístky rozmarýnu, tymiánu a libečku otrháme od stonků. Bylinky přidáme k zelenině a rendlík se zeleninou a kuřecím masem stáhneme z plamene. Pečeme zakrytý v troubě předehřáté na 220°C asi 30-35 minut. Během pečení maso obrátíme, případně podlijeme.

Poznámka

Můžeme místo kuřecího masa použít také vepřové nebo hovězí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept