Zelné řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42352 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása vepřová |
1 dl | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
100 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 714,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Klobása vepřová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné řízky postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji. |