Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 42385

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka sušená
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kari koření
500 g Kuřecí maso vařené
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé
Na fazole
150 g Fazole červené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 217kJ
11% Sacharidy 38 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 214 mg
80% Bílkoviny 45 g

Kuřecí prsa s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Červené suché fazole přes noc namočíme do studené vody, uvařené kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky.

2

V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme nakrájenou papriku, žampiony, osolíme a okořením kořením z rozpisu. Za stálého míchání směs 2 minuty smažíme. Z nabobtnalých fazolí slijeme vodu a vmícháme k žampionové směsi, zalijeme vodou jen tolik, aby byly fazole ponořené, a pod poklicí dusíme. Po 40 minutách vmícháme maso, rajčatový protlak, rajčata a pomalu za občasného míchání vaříme asi 20 minut, až fazole docela změknou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept