Králík po břeclavsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po břeclavsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Králičí stehna |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Rozmarýn sušený |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
30 g | Tuk |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 192,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Rozmarýn sušený, Šalotka, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Králík po břeclavsku postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna nařízneme podél kosti, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku osmažíme. Osmažená stehna vyndáme a uchováme v teple. |
2 | Ve výpeku zesklovatíme jemně pokrájenou šalotku, nakrájený řapíkatý celer, na kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn, drcený česnek. Vrátíme maso, vlijeme červené víno a dusíme zakryté doměkka. |
Poznámka
Podáváme s bramborem.