Recept

Velikonoční vejce se šunkovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42388

Ingredience

2 špetka Chilli paprička
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr lahůdkový tavený 70%
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
9% Sodík 171 mg
47% Bílkoviny 26 g

Velikonoční vejce se šunkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Dušenou šunku pomeleme na masovém strojku a dáme ji do mísy. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

2

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy se šunkou. Přidáme tavený sýr, papriku a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, které pak dosolíme podle chuti. Do krému postupně zašleháme šlehačku. Omyjeme petrželku kudrnku, otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.

3

Půlky vajec ozdobíme šunkovou pěnou, petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept