Velikonoční vejce se šunkovou pěnou

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
54 mg
Cukr
914 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dušenou šunku pomeleme na masovém strojku a dáme ji do mísy. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
  • 2
    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy se šunkou. Přidáme tavený sýr, papriku a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, které pak dosolíme podle chuti. Do krému postupně zašleháme šlehačku. Omyjeme petrželku kudrnku, otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
  • 3
    Půlky vajec ozdobíme šunkovou pěnou, petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.