Velikonoční vejce se šunkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční vejce se šunkovou pěnou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42388 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 špetka | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr lahůdkový tavený 70% |
10 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 548,7mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 107,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr lahůdkový tavený 70% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční vejce se šunkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Dušenou šunku pomeleme na masovém strojku a dáme ji do mísy. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. |
2 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy se šunkou. Přidáme tavený sýr, papriku a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, které pak dosolíme podle chuti. Do krému postupně zašleháme šlehačku. Omyjeme petrželku kudrnku, otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. |
3 | Půlky vajec ozdobíme šunkovou pěnou, petrželkou a podáváme. |