Grilovaná jehněčí kýta na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná jehněčí kýta na kari
Grilovaná jehněčí kýta na kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 42390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Mořské řasy sušené |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Kari koření, Kmín drcený, Mořské řasy sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná jehněčí kýta na kari postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, vykostěnou, omytou a osušenou jehněčí kýtu po celé ploše potřeme promíchaným kořením. Necháme 1 hodinu stát. |
2 | Kýtu grilujeme ze všech stran na rozehřátém grilu asi 30 minut doměkka. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. |