Recept

Vejce se sýrovým krémem a kaviárem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce se sýrovým krémem a kaviárem 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42393

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
35 g Kaviár
250 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
280 g Sýr smetanový tavený 45%
2 špetka Sůl
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 854kJ
1% Sacharidy 2 g
86% Tuky 64 g
18% Sodík 370 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vejce se sýrovým krémem a kaviárem postup přípravy receptu:

1

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

2

Ke žloutkům přidáme tavený sýr, měkké máslo, sůl, zázvor a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti. Omyjeme pažitku, petrželku kudrnku, ze které otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Drobně pokrájenou pažitku zamícháme do krému.

3

Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, červeným kaviárem, petrželkou a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept