Dušený králík s jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík s jalovcem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
6 g | Jalovec |
800 g | Králík |
100 g | Mrkev kořen |
4 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
40 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 181,5mg |
Draslík | 783,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 118,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Králík, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený králík s jalovcem postup přípravy receptu:
1 | Na tuku zpěnime na jemno pokrájenou cibuli, na ni vložíme na menší kousky rozsekaného králíka, osolíme, přidáme koření a zeleninu, nakrájenou na malé kousky. Podlijeme horkou vodou, pod poklicí dusíme 20 minut, poté přendáme do trouby a dopečeme bez poklice. |
2 | Měkkého králíka naporcujeme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla, dochutíme. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.