Jednoduchý recept

Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42413

Ingredience

1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
700 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 917kJ
1% Sacharidy 5 g
6% Tuky 5 g
13% Sodík 267 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.

2

Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.

3

Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.

Poznámka

Podáváme s rýží, dušenými hrachovými lusky, ozdobené dílky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept